Aktuality

Pomoc pre deti na Ukrajine

UNICEF VYHLASUJE KRIZOVÚ ZBIERKU NA POMOC UKRAJINE

poradna

Zintenzívnenie nepriateľských akcii na Ukrajine, predstavuje bezprostrednú hrozbu pre 7,5 milióna detí v krajine.

Mili priatelia.
na vychodnej Ukrajine som pôsobila 3 roky. Ocitla som sa tam krátko po obsadeni Krymu. Vysídlených bolo vtedy 6 000 ľudí, ktorí verili, že sa problém za pár týždňov vyrieši. Žiaľ, vojna na Ukrajine vstúpila do 8. roku. Zintenzívnenie nepriateľských akcii na Ukraine, predstavuje bezprostrednú hrozbu pre 7,6 milióna deti v krajine. Pracovnici UNICEF sú v prvých líniách pomoci a s miestnymi partnermi poskytujú okamžitú humanitárnu pomoc. Neexistujú žiadne ozbrojené operácie takéhoto rozsahu, ktoré by neviedli k zbytočnej smrti deti. Ako všetky konflikty, aj tento rýchlo prerastie do detskej krízy.
Paľba z ťažkých zbraní pozdĺž kontaktnej línie v posledných dňoch poškodila kritickú vodnú infraštruktúru a vzdelávacie zariadenia. Ak boje neustúpia, desaťtisíce rodín by mohli byť násilne vysídlene, čo by dramaticky zvýšilo potrebu humanitárnej pomoci.
Posledných osem rokov konfliktu spôsobilo hlboké a trvalé škody na oboch stranách kontaktnej line. Deti Ukrajiny teraz zúfalo potrebujú mier. UNICEF vyzýva všetky strany, aby rešpektovali svoje medzinárodné záväzky na ochranu detí pred ublížením, a aby zabezpečili, že humanitárna pomoc sa môže  bezpečne a rýchlo dostať k deťom v núdzi. UNICEF tiež vyzýva všetky strany, aby sa zdržali útokov na základnú infraštruktúru, od ktorej sú deti závislé – vrátane vodných a hygienických systémov, zdravotníckych zariadení a škôl. Pomáhame ako vieme, potrebujeme však aj vašu pomoc. Vďaka ľudom ako ste vy sa naša pomoc dostane k čo najväčšiemu počtu detí.

Vše príspevky môžete zasielať* prostredníctvom nasej stránky https://www.unicef.sk/ukrajina alebo poslať SMS s textom Ukrajina v hodnote 3 € na 844.

Ďakujem za pomoc každému z vás
S úctou 
Mária Sliacka
Vykonná riaditeľka
UNICEF Slovensko


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button